HATAY / REYHANLI - Oğulcan Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz

Oğulcan Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz 1981 yılında "Ticaret Meslek Lisesi" olarak eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. 2013 yılında, okulumuz öğrencilerinden Oğulcan TUNA 11 Mayıs 2013 tarihindeki terör eyleminde şehit olmuştur. Okulumuzun adı şehidimizin adının yaşatılması adına Oğulcan Tuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Kurulduğu tarihten itibaren Muhasebe ve Finansman ile Dış Ticaret Ofis Hizmetleri alanında öğrenci yetiştiren okulumuza 2019 yılında Adalet alanı da eklenerek alanlarımız genişletilmiştir.

Okulumuzda 28 öğretmen, 5 müdür yardımcısı, 2 temizlik görevlisi ve 1 güvenlik görevlisi görev yapmaktadır. Okulumuz "Fatih Projesi" ağ altyapısı ve bilgisayar donanımlarına sahiptir.

Öğrencilerimiz 12.sınıfa geldiklerinde banka, kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel işletmelerde staj imkanı bulmaktadır. Mezun olduktan sonra yüksekokul, fakültelerde YKS sınavları sonucunda yerleşebilmektedir. Ayrıca istihdam alanları çok geniştir.

Okulumuzda 420 Örgün Eğitim ve 605 Mesleki Eğitim Programı öğrencisi eğitim öğretim görmektedir. 18 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı, 1 fizik laboratuvarı, 1 özel eğitim sınıfı, 1 konferans salonu ve 1 spor salonu bulunmaktadır.

Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 17.01.2023 09:58 - Görüntülenme: 163

Etiketler :